Uusi otsalamppu on täällä! Lumonite Compass

Sain todella paljon kommentteja koskien otsalampun käyttämistä valonlähteenä. Minullapa on teille muutama järkiperuste, miksi otsalamppu on minun arjessani todella järkevä ratkaisu ja miksi suosittelen hankkimaan sellaisen myös Sinun kotiin!

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Valostore.fi kanssa.

Minimalistin valonlähde = tehokas otsalamppu

Minulle otsalamppu antaa vapautta, saan valoa sinne minne tahdon ja missä kuljen. Yksi valonlähde kulkee mukanani kaikkialle sisällä ja ulkona. Tähän ei kiinteästi asennettavat, verkkovirralla toimivat kattovalaisimet pysty. Yksi monipuolisesti seisomaan, roikkumaan tai päähän asennettava otsavalo on aina paikalla siellä, missä valoa tarvitaan.

Suurin valontarpeeni on talvisin aamupalan laitossa, kirjan lukemisessa tai neulomisessa. Ulkona retkeillessä taas kulkemisessa, leiriytymisessä, ruoanlaitossa ja muissa ilta-aktiviteeteissa. Jos ei aivan pimeintä keskitalvea oteta lukuun, lisävalon tarve on noin pari tuntia päivässä. Ei sen enempää. Viihdyn hämärässä oikein hyvin.

Valaisimen teholla ja monipuolisuudella oli minulle suuri merkitys. Yhdellä otsavalolla pitää pystyä toimimaan pitkiäkin aikoja simppelissä perusvalossa, mutta näkemään tarvittaessa kauas pimeässä metsässä. Koska otsavaloissa maksimitehot syövät akun nopeasti loppuun, tulee valossa olla hyvä, matalatehoinen ja pitkäkestoinen perusvalo arjen toimintoihin.

Miksi Lumonite Compass -otsalamppu?

Olin kuolannut Lumonite Compass -otsalampun perään jo pitemmän aikaa, mutta vanha otsalamppuni oli vielä toimintakykyinen. Sen heitettyä veivit otin viimein härkää sarvista kiinni ja laitoin tilaukseen Lumoniten. Enkä ole katunut päivääkään!

Hyviä puolia tässä lampussa on paljon. Se on:

 • Todella valotehoinen. Näkee oikeasti pitkälle! Kantama on jopa 110 metriä
 • Tarpeeksi tehokas myös pienimmällä teholla, ns. moonlight mode
 • Turhat vilkkuvalot on jätetty pois
 • Helppokäyttöinen ja jämerä
 • Säänkestävä, IP69
 • Akkukäyttöinen, lataus onnistuu usb:llä ilman akun irroitusta!
 • Kevyt
 • Monipuolinen ripustaa tai asetella päähän/telineisiin/pöydälle/taskuun, magneetin avulla jopa metallisille pinnoille!
 • Suomessa suunniteltu!

Koska omistan myös kriittistä silmää, eikä mikään ei ole täydellistä, mainitsen myös pari huonoa puolea.

 • Otsalamppu ei ole Suomessa valmistettu
 • Sisätiloissa tehokkaimmalla valolla lamppu tahtoo lämmentä vähän pinnalta
 • Omaan järkeen käy painaa pitkään, jotta lampun saa on/off. Tässä lampussa taas pitkään painaminen säätää valotehoa ja yksi napautus toimii on/off-toimintona. En ole oppinut vielä käyttämään näitä toimintoja näin päin.

Miksi sinulla pitäisi myös olla otsalamppu taloudessasi?

Olit sitten vaeltaja, koiran ulkoiluttaja, valokuvaaja tai vain ”pelkkä kaupunkilainen”, jokaisella tulisi olla otsalamppu. Akkukäyttöinen valaisin kuuluu jokaisen talouden ”hätävaraan”. Erilaiset kriisit ympäröi meitä entistä tiheämmin, joten varautuminen eri tilanteisiin on jälleen ajankohtaista. Energiakriisi, luonnon katastrofit, pandemiat, sodat yms ovat useamman vuoden ollut jo osa meidänkin arkipäivää.

Hyvä valaistus, varsinkin talviaikaan, on yksilön toimintakyvyn mahdollistava asia. Valoa tarvitaan niin liikkumiseen kuin arjen askareihin. Hyvä otsavalaisin mahdollistaa tehokkaan tekemisen vapauttaen kädet työskentelyyn. Otsalamppu ei myöskään ole niin vahvasti säätilan armoilla, kuten kynttilät ovat. Se ei sammu pienestä tuulenvireestä tai vesisateesta. Yksi akku myös kestää jopa kolme kertaa pitempään kuin yksi pieni tuikku. Fyysinen koko on niillä kuitenkin aikalailla sama.

Jaa somessa

Kategoriat
Arkistot