Pellavan uusi aikakausi – Kudokko-pellavaneule

Jos pellavavaate on aiheuttanut sinulle harmaita hiuksia ennen, sinun pitää tutustua tähän! Olen itse ollut aina kiinnostunut pellavasta materiaalina, mutta kokenut sen vaatteissa haasteelliseksi mm. rypistymisen ja joustamattomuuden vuoksi. Monet markkinoilta löytyvät pellavavaatteet ovat myös hyvin laatikkomaisia ja muodottomia tai niin ohutta kangasta, että ne hajoaa pienestäkin hinkkauksesta.

Mutta nyt asiaan on tullut muutos ja rakastuin tähän heti kun laitoin sen ensimmäistä kertaa päälleni – Kudokkon pellavaneule. Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä oululaisen Kudokkon kanssa, mutta mielipiteistäni ei ole maksettu penniäkään, vaan ne ovat puhtaasti omiani.

Miksi pellava materiaalina?

Pellava on yksivuotinen, alle metrin korkuinen kuitu- ja öljykasvi, joka on maailman vanhimpia viljelykasveja. Pellava on puuvillaa ekologisempi vaihtoehto, sillä se ei tarvi kasvaakseen keinokastelua, runsasta lannoitusta, kemiallista tuholaistorjuntaa tai tautitorjuntaruiskutuksia. Pellavaa voi kasvattaa myös Suomen oloissa! Tuotantoprosessissa pystytään hyödyntämään kaikki kasvinosat.

Pellavan ominaisuudet vaatteessa ovat loistavat:

 • Pellavaneule ei nyppyynny eikä kutita.
 • Materiaalina se on kestävää oikein tehtynä.
 • Se tuntuu lämpimältä kun on viileää, ja toisin päin.
 • Neuloksessa on kaunis, himmeä hohde ja se pysyy kauniina vuodesta ja pesusta toiseen.
 • Pellava hylkii luonnostaan likaa

Miten Kudokkon pellavaneule eroaa tavallisesta pellavavaatteesta?

Kudokkon vaatteet valmistetaan mekaanisella koneella neulomalla. Neule tuo pellavavaatteeseen joustavuutta, jota perinteisessä pellavakankaassa ei ole. Näin ollen vaatteista voidaan tehdä tyköistuvia muodokkaammallekin vartalolle. Kudokko-neuleen valmistusprosessi on äärimmäisen zero waste – jätettä syntyy vain muutama langan pätkä. Tämä on todella merkittävä ero perinteiseen kankaasta tehtyyn pellavavaatteeseen, jossa kaavojen kanssa leikkaamalla syntyy huomattavan paljon kangashukkaa. Käytössä on suhteellisen paksua ja kestävää pellavalankaa. Tämä vaate varmasti kestää kulutusta ohutta pellavakangasta paremmin.

Kudokkoneuleet eivät myöskään rypisty, joten voit huoletta olla rennompi viikkaaja tai laiska silitysraudan käyttäjä, neule näyttää aina hyvältä.

Kirke-pellavatunika – monitoimivaate 5-in-1

Rakastan monipuolisia tuotteita, joita voi käyttää monella eri tavalla ja oikeilla asusteilla vuoden ympäri. Tämä Kirke-tunika oli juuri sellainen.

 1. Hieman läpinäkyvänä se toimii loistavasti rantavaatteena bikinien päällä kuumana kesäpäivänä.
 2. Sopivien alusvaatteiden kanssa sopii rohkealle ja sensuellille pukeutujalle kaupungille tai festareille.
 3. Topin, legginssien, villasukkien ja huivin kanssa se toimii fiksuna arkivaatteena.
 4. Korujen ja korkokenkien kanssa myös juhlatilaisuuksissa, kuten synttäreillä, pikkujouluissa tai hautajaisissa (mustana versiona)
 5. Villakerraston kanssa pärjää jopa talvella.

Yksi vaate korvaa monta muuta vaatetta. Toimii siis loistavasti minimalistin vaatekaapissa. Moderni muotoilu tuo myös mahdollisuuksia valita itselleen sopiva tyyli asusteilla pelaamalla. Voit olla:

 • Cozy chick: laita tunikan alle pitkähihainen kerrasto, asusta huivilla tai shaalilla, sekä pitkillä villasukilla. Ota käteesi kuuma kaakaomuki ja asettele itsesi talviseen maisemaan.
 • Sensuell rock: pue tunikan alle mustat rintsikat ja kiiltävä pintaiset legginssit. Asusta korkokengillä ja nahkakoruilla ja -vyöllä.
 • Office casual: Pue tunikan alle asialliset suorat housut, t-paita ja nilkkurit. Piristä värikkäällä huivilla. Laita hiukset nutturalle.
 • Creative crazy: Luo Peppi pitkätossu-tyyli yhdistämällä esim ruosteenpunainen tunika raidallisiin ja värikkäisiin legginsseihin, 20-luvun nilkkureihin, päähuiviin ja neulottuihin koruihin.

Kudokko-pellavaneuleen pesu ja hoito

Pellavaneule rakastaa tuuletusta raikkaassa ilmassa. Pesuväli pitkä, joten neuleen käyttö säästää myös vettä. Neuleen voi pestä käsin tai koneessa hienopesuohjelmalla (max 40 astetta). Käännä neule nurinpäin, käytä pesupussia ja hellävaraista linkousta. Pesuaineena on suositeltua käyttää hellävaraisia ja mietoja pesuaineita. Voit tarvittaessa tehdä tahranpoistoa vain paikallisesti, pesemättä koko neuletta. Älä rumpukuivaa! Oio kostea neule muotoonsa ja anna kuivua luonnollisesti. Säilytä väljästi viikattuna. Voit halutessasi myös höyryttää neuleen kevyesti saadaksesi erityisen sileän tunnun.

Jaa somessa

Kategoriat
Arkistot