Hiusten kasvivärjäys – luonnollista väriä hiuksiin Hiusmestareilta

Kasvivärjäyksellä saavutetaan luonnollinen sävy ekologisesti ja hiuksia vahingoittamatta. Värjäyksessä ei käytetä lainkaan synteettisiä kemikaaleja, vaan hiukset värjätään 100 % kasvijauheilla. Värit antavat kauniin ja kestävän sävyn lisäksi uskomattoman kiillon.

Kävin testaamassa kasvivärjäystä ensimmäistä kertaa elämässäni. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hiusmestarit kanssa.

Mitä kasvivärjäys on?

Kasvivärit ovat hellävarainen, ekologinen ja turvallinen tapa värjätä hiuksia. Kasvivärit sisältävät indigoa, cassiaa, hennaa tai niiden yhdistelmiä sekä erilaisia yrttejä syventämään luomaan erilaisia värisävyjä. Ne antavat kauniin ja kestävän sävyn, sekä uskomattoman kiillon. Kasvivärjäyksen tuoksu on yrttinen ja se kestää hiuksissa muutaman päivän.

Kasviväreillä saadaan upean punaisia, syvän ruskeita, kuparisia tai luonnollisen vaaleita sävyjä. Kasvivärjäyksellä voidaan tummentaa, sävyttää, syventää ja kirkastaa hiuksen omaa väriä. Vaalentaminen, suuret värimuutokset tai shokkivärit eivät ole mahdollisia.

Mikäli vaalentamista tai kirkastamista haluaa, on vaihtoehtona käyttää savivaalennusta. Sen kanssa joutuu käyttämään hieman vetyperoksidia, joten täysin luonnollisesta värjäyksestä ei ole enää kysymys. Tällä on mahdollista saada 1-3 asteen vaalennus hiuksen väristä ja värjäyshistoriasta riippuen. Savivaalennuksella tehdyillä raidoilla voi myös häivyttää tyveä, jolloin värjäysväli pitenee.

Kasvijauheet eivät riko hiusten rakennetta, vaan väri jää hiuksen pintaan. Kasvivärit ovat melko peittäviä ja pysyviä, sekä haalistuvat kauniisti. Lopputulokseen vaikuttaa sen hetkinen hiusvärisi, joten väri on aina uniikki ja vivahteikas. Väri kehittyy lopulliseen sävyynsä muutamien päivien kuluessa värjäyksestä.

Kasviväri on erittäin pysyvä, eikä se lähde hiuksesta kuin leikkaamalla. Mikäli siirryt kasvivärjäyksestä takaisin synteettisiin väreihin, kasviväri vaikuttaa synteettisillä väreillä tehtävään värjäykseen vielä pitkään, sillä se ei sisällä hapettuvia väriaineita. Kerro siis rehellisesti kampaajallesi hiuksesi historiasta, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Esimerkiksi indigo-sävyjä vaalentaessa vaalennusjauheilla, indigo voi muuttua vihertäväksi.

Miten hiusten kasvivärjäys tehdään?

Kasvivärjäyksessä sekoitetaan kasvijauheita keitettyyn veteen. Synteettisiä kemikaaleja ei tarvita. Värin levitys tapahtuu samoin kuin normaalissakin hiustenvärjäyksessä. Tekniikkoja voidaan valita halutun lopputuloksen mukaisesti.

Värien pohjana käytetään hennaa, cassiaa tai indigoa, jotka ovat luomukasvatettujen pensaiden jauhettuja lehtiä. Sen lisäksi voidaan valita mausteita tai yrttejä antamaan monipuolisemmin sävyjä. Väri tuoksuu vahvasti yrttiseltä. Kasvivärin vaikutusaika on synteettisiä värejä pidempi ja värin vaikutusta voidaan tehostaa lämpökoneella. Hetki lämpökoneen alla on hyvin nautinnollinen ja rentouttava!

Kenelle kasvivärjäys sopii?

Kasvivärit sopivat sinulle mikäli:

  • Arvostat ekologisuutta ja luonnollisuutta.
  • Et halua kemiallista rasitusta hiuksellesi.
  • Olet herkistynyt jollekkin synteettiselle aineelle.
  • Haluat kestävän värjäystuloksen, etkä vaihtele värisävyä usein.

Kasvivärit eivät sovellus sinulle, mikäli:

  • Olet herkistynyt tai allerginen jollekkin kasvivärjäyksessä käytetylle kasville.
  • Haluat rajuja muutoksia ja olet vaihtelunhaluinen.
  • Tavoitteenasi on hyvin viileän sävyiset blondit

Katso video hiusten kasvivärjäyksestä ekokampaaja Jutta-Marin penkissä

Jaa somessa

Kategoriat
Arkistot