Minimalistin ihonhoito – mitä luonnonkosmetiikkaa kaapeista löytyy?

Olen äärimmäisen laiska hoitamaan ihoani. Mutta vielä toistaiseksi olen vielä säilyttänyt jonkin sortin nuoruuden, eikä ryppyjäkään pahemmin vielä kasvoilla ole.

Oma ihoni on melko pintakuiva ja varsinkin talvisin jopa hilseilevä. Lisäksi ilmeisesti verisuoneni ovat hyvin pinnassa, sillä omistan todella herkästi punoittavat posket, joita yritän usein peitellä. Finnejä onneksi tulee harvoin.

Luonnonkosmetiikka on asia, johon olen pikku hiljaa siirtynyt vanhojen tuotteiden loppuessa. Olen kuitenkin kokenut, että itselle sopivan luonnonkosmetiikkatuotteen löytäminen on haastavampaa kuin normaalin tuotteen. Esimerkiksi hiuksiin en ole vieläkään löytänyt täydellistä palashampoota, joka ei rasvoittaisi hiuksia.

Tässäpä siis muutama minimalistin luonnonkosmetiikka-vinkki Sinulle, joka arvostat jotain seuraavista:

  • Luonnollisia ja hellävaraisia ainesosia
  • Kotimaisuutta ja innovaatioita
  • Muovittomuutta
  • Kierrätystä ja Zero Waste-tyyliä
  • Vegaanisuutta
  • Eläinkokeettomuutta

Hellävarainen kuorinta

Nopean ja helpon tee-se-itse-kuorinnan saa aikaan hienolla sokerilla. Itse otan käsiini noin ruokalusikallisen verran sokeria ja lisään siihen esimerkiksi vähän öljyä saadakseni iholla liukuvan pinnan. Myös suihkusaippua tai kasvovoide käyvät hyvin. Sitten hieron kevyesti pyörivin liikkein kuorittavan ihon. Tämä kikka toimii sekä kasvoille, että vartalolle. (Huom. Eräät halvimmat sokerit ovat hyvin kidemäisiä ja raapivat herkästi ihoa liikaa, vaikka sokeri sulaakin hyvin nopeasti. Suosi hienompaa sokeria.)

Tehokosteutusta kuivalle iholle

Kuten tavaroiden kanssa, suosin myös kosmetiikassa monikäyttöisiä tuotteita. Yksi tämmöinen on Luonkos Primal Multifunctional Forest* Balm. Se sopii rohtuneille huulille, poskille, halkeileville kynsinauhoille, kuiville käsille ja jaloille (onko kellään muulla yhtä kuivat kantapäät kuin mulla?) Lisäksi tämä pieni purkki on ihan täydellisen kokoinen otettavaksi mukaan vaelluksille! Kun tuote loppuu, alumiinisen rasian voi uusiokäyttää tarpeen mukaan esim hiuslenkeille, koruille tai nuppineuloille.

Primal sisältää Suomessa kehitettyä Re-Connecting Nature™ -metsämikrobiuutetta

Syväpuhdistava jalkahoito

Itse kävelen varsinkin kesäisin todella paljon paljain jaloin ja se aiheuttaa melkoiset likapinttymät jalkapohjiin. Lisäksi kärsin vuoden ympäri kuivista ja halkeilevista kantapäistä. Suolainen jalkakylpy on minimalistin pelastus, sillä suolaa löytyy aina ruokakaapista. Suola imee ihosta likaa ja epäpuhtauksia. Karhemmalla suolalla voi myös kuoria jalkojen ihoa. Tee näin: Lisää ruokalusikallinen suolaa vadilliseen vettä. Kylvetä jalkoja 30 min. Jos kylvetät jalkojasi kuumassa saunassa istuen, ota viereesi vesipullo, ettet pyörry. Lopuksi kuivaa ja rasvaa jalat. Itse joskus laitan reippaamman satsin rasvaa ja sukat päälle ja annan imeytyä yön yli samalla nukkuen.

Apua rasvoittuville hiuksille

Kuten myös tiedätte, olen radikaalisti vähentänyt veden kulutusta. Se on bye bye pitkät kuumat suihkut. Joskus viileällä vedellä peseytyminen ei ole kauhean houkuttelevaa ja aina ei ole aikaa odottaa hiusten kuivaamista luonnollisesti, joten saatan pienellä strategisella viruttelulla hieman pidentää suihkuväliä ja hiusten pesua. Tähän minulla apuna toimii Luonkos Refresh Uplifting Dry Shampoo*. Se äänestettiin Parhaaksi kuivashampooksi 2022  Nordic Natural Beauty Awardseissa. Tämä parturi-kampaaja siis uskaltautui kokeilemaan tuotetta ja rakastui siihen! Se antaa hiuksille tuuheutta, kevyt pito helpottaa käsittelyä ja se poistaa rasvaisuuden.

Kuivashampoo ilman metallipulloa ja ponnekaasua! Huippua!

Hellävaraiseen meikinpoistoon

Uusin tuttavuuteni on Luonkos Rebirth Facial Oil Cleanising Cake* eli öljypuhdistuskakku. Sillä voi pestä niin vesiliukoisen kuin vedenpitävän meikin. Tämä Rebirth on tarkoitettu kuivalle iholle ja se sisältää kosteuttavia, heleyttäviä ja tasapainottavia raaka-aineita. Pala otetaan kuivien käsien väliin ja öljy alkaa sulaa välittömästi. Öljy viedään kuivalle iholle hierovin liikkein. Kun meikki ja lika on irronnut, kasvot pyyhitään kostealla sienellä tai huuhdellaan.

Öljynpuhdistuskakku jättää sileän ja kevyen öljypinnan kasvoille. Oikea pakkastalven ihmetuote!

*Hain Naisyrittäjät-ryhmässä minimalisia ja Zero Waste-ajatteluun sopivia kosmetiikkatuotteita loppuneiden tilalle. Piritta Fors tarjosi testiin Luonkosin luonnonkosmetiikkaa. Mielipiteet tuotteista ovat omiani enkä ole hyötynyt rahallisesti niiden esille tuomisesta. Pidän kuitenkin erittäin tärkenä tukea ja nostaa ylös suomalaista pienyrittäjyyttä ja vieläpä luontoa kunnioittaen. Suomessa on paljon ihania pieniä yrityksiä, jotka ansaitsisivat päästä kuuluviin.

Onko sinulla jokin luonnonkosmetiikka vinkki? Kommentoi se alapuolelle

Jaa somessa

Kategoriat
Arkistot