Irtisanoin sähkösopimuksen – miten elää ilman sähköä?

Apua, miten voi elää ilman sähköä? Helposti. Tai no pienillä nikseillä vähintäänkin siedettävästi. Joten sähköt sain minun puolestani lähteä

Sähkösopimuksessa ei omalta osaltani ole mitään järkeä. Viimeisen kahden kuukauden aikana energian kulutukseni on ollut 5,6-7 kWh/kuukaudessa. Se tekee noin 3 euron sähkölaskun 30-40 sentin hinnalla per kwh. Sen lisäksi tulee kuukausittainen perusmaksu, joka on 3,95€ /kk. Eli pelkkä perusmaksukin on enemmän kuin kulutus.

Eikä siinä vielä kaikki.

Tämän lisäksi tulee totta kai siirto. Kuukauden siirtomaksut olivat noin 40 senttiä/ kuukausi tuolla 5-7 kwh kulutuksella. Mutta siirron perusmaksu olikin noin 20 € kuussa!!!

Summasummarum, ei ole järkevää maksaa moninkertaisesti vain siitä hyvästä, että saan kuulua sähköverkkoon, vaikka varsinainen sähkön kulutukseni on minimaalista.

Kuinka sitten elän ilman sähköä?

Täysin sähköttä en pysty elämään, sehän on ihan fakta. Tarvitsen sähköä tehdäkseni töitä ja saadakseni vähän valoa. Kuitenkin 5 kwh kuukaudessa on hyvin pieni määrä sähköä ja sen järjestäminen on todella helppoa.

Siirryn työskentelemään kirjastoissa (ai kauhea, käytän nyt kolmen euron edestä veronmaksajien sähköä, mikä pummi). Läppärin akku ja puhelimen akku ovat onneksi hyviä, joten varausta riittää useiksi tunneiksi työskennellä myös sähköverkon ulkopuolella.

Omistan myös pienen varavirtapankin, jolla saan vähän virtaa puhelimeen ja toivottavasti tulevaisuudessa myös otsalamppuu (ladattava malli etsinnässä)

Ruoat kokkaan ja veden keitän kuten tähänkin asti, kaasukeittimellä, joten siitä ei tule sen suurempaa muutosta. Yksi 4 euron kaasupullo on mulla säilynyt käytössä jo pari kuukautta, eikä ole vieläkään täysin tyhjä. Omassa käytössäni kaasulla kokkaaminen on siis sähköä edullisempaa.

Jaa somessa

Kategoriat
Arkistot