Birgitan kierros – 50 km 12 tuntia

Birgitan kierros kulkee välillä Tampere-Lempäälä-Tampere. Reitin voi aloittaa monesta kohtaa, mutta itse lähdin vaeltamaan sen Kirskaanniemen laavulta. Lähtö tapahtui aikaisin aamulla, että ehdin kiertää lenkin valoisan aikaan. Varusteina minulla oli tavalliset lenkkarit, urheilutrikoot ja pienessä repussa pari litraa vettä, varavirtalähde ja välipalaa.

Reitti on useamman kilometrin hyväkuntoista ja huollettua polkua, jonka jälkeen se muuttuu paikoin hyvin kivikkoiseksi ja juurakkoiseksi. Laavuja taukojen pitämiseen on tasaisin 5-10 kilometrin välein. Polku kulkee pitkin talousmetsiä, järven ja lampien rantoja, pellonreunoja ja osittain myös asutuksen liepeillä.

Lempäälässä huomasin jalkojeni kivistävän. Pysähdyin uimarannalle liottamaan jalkoja ja tarkistamaan niiden kunnon. Huomasin lenkkareideni hajoavan päkiän kohdalta ja väljempi liikkuvuus kengän sisällä aiheutti alkavaa rakkoa. Tälle reissulle en ollut myöskään tehnyt normaalisti vaelluksilla käyttämääni jalkateippausta. Päätin pitää isomman tauon ja hain kaupasta evästä. Päätin silti jatkaa matkaa.

Reitti jatkuu Lempäälässä kuntopolun varrelta. Maasto on edelleen pientä polkua, kiveä ja juurakkoa. Vaihtoehtoisesti reittiä pääsee kiertämään myös metsäautotietä pitkin useamman kilometrin. Jalkani alkavat olemaan entistä kipeämmät ja kengät todella hajalla. Jaloissani on jo useampi pienempi rakko. Poistun reitiltä bussipysäkille 3 kilometriä ennen maaliviivaa eli Sääksjärveä.

Jaa somessa

Kategoriat
Arkistot