Yrityksen henkilöstö – Osaajia yrityksen tarpeisiin

Yrityksen henkilöstö – Osaajia yrityksen tarpeisiin

Yrityksen henkilöstö on asia, joka jakaa yrittäjien mielipiteitä, koska se hyvin iso kuluerä, jota voi alasta riippuen olla vaikea saada kannattamaan. Onneksi tarjolla on monia eri mahdollisuuksia lisätä yrityksellesi osaajia kehittämään liiketoimintaa.

Vaikka olisitkin yksinyrittäjä ilman suoria työntekijöitä, lue tämä artikkeli, sillä harvoin yrittäjällä itsellään on aikaa ja osaamista tarpeeksi ihan jokaiseen asiaan.

yleisimmät virheet, kannettava tietokone

Palkkatyöntekijä - rakenna haluamasi henkilöstö

Yrityksen kirjoille palkattu työntekijä on yleensä pitkällä tähtäimellä edullinen ratkaisu, jos työntekijän valinnassa on osuttu nappiin. Hyvä työntekijä on tehokas, oma-aloitteinen ja nopeasti oppiva, eikä työntekijä ole usein sairaslomalla tai vanhempainvapaalla (ikävä fakta). Palkka menee suoraan työntekijälle ja lainmukaiset maksut valtiolle, eikä palkkauksessa ole välikäsiä. Palkkatyöntekijän kanssa työvuorosuunnittelu on helppoa ja käytännössä työntekijän on velvoitettu töihin hänelle piirrettyyn vuoroon (työaikalait huomioiden).
Huono puoli vakituisessa palkkatyöntekijässä on, että se ei jousta yrityksen muuttuvien tarpeiden mukaan. Lisäksi työntekijää suojaa vahva irtisanomissuoja, joten huonosta työntekijästä voi olla hankala päästä eroon edes koeajalla (vaatii vahvat perustelut).

Yrityksen on mahdollista palkata työntekijöitä myös nollatuntisopimuksella. Tällöin työntekijälle voidaan tarjota töitä vain silloin kuin niitä on. Tämän systeemin huono puoli on, että työntekijän ei ole pakko ottaa tarjottua vuoroa vastaan, jolloin apuvoimien saaminen akuuttiin tarpeeseen voi olla joskus haasteellista.

Vuokratyöntekijä

Henkilöstövuokraus on kasvava tapa hankkia yritykselle osaavaa henkilökuntaa. Henkilöstövuokrausyritys hoitaa työntekijään liittyvän rekrytoinnin ja byrokratian, (kuten verot, vakuutukset, sairaslomat ym), yrittäjä saa työntekijän silloin kuin tarvitsee ja maksaa hänestä koituvan laskun. Vuokratyöntekijä ei ole halvin vaihtoehto, sillä henkilöstövuokrausyritys ottaa laskusta itselleen myös osuuden. Yrittäjä kuitenkin pääsee usein vaikuttamaan, kenelle työntekijälle työvuoroja tarjotaan ja samaa työtä voidaan tarjota kymmenille eri työntekijöille, joiden joukosta löytyy todennäköisesti aina joku, jota homma kiinnostaa.

Huonona puolena on, että työntekijöiden vaihtuvuus on suurta ja työntekijöitä pitää kouluttaa jatkuvasti talon tavoille. Työntekijälle ei välttämättä ehdi muodostua myöskään rutiinia itse työskentelyyn, joten työn tekeminen ei välttämättä käy yhtä tehokkaasti kuin vakinaisella työntekijällä.

Vuokratyö on kuitenkin hyvä tapa testata työntekijää. Mikäli etsit vakituista työntekijää, laita hänet työskentelemään ensin vuosi vuokratyöfirman kautta ja palkkaa vasta sitten yrityksesi listoille. Vuodessa näet hyvin laajasti millainen työntekijä on kyseessä.

Osta palvelu toiselta yrittäjältä

Palveluiden ostaminen toisilta yrittäjiltä on myös kasvava trendi, sillä saat ammattitaitoista osaamista yrityksesi erikoisimpiinkin tarpeisiin. Moni työ yrityksessä on sellainen, jota tehdään vain muutaman tunnin kuukaudessa, joten siihen ei ole järkevää palkata työntekijöitä. Sen sijaan sen tietyn työtehtävän voi ulkoistaa toiselle yrittäjälle.

Yleisimpiä palveluita ovat mm. kirjanpitopalvelut, graafinen suunnittelu, valokuvaus ja verkkosivujen rakentaminen ja ylläpito. Palveluntarjoaja ei varsinaisesti ole osa yrityksesi henkilöstöä, mutta tärkeä sidosryhmä, jonka avulla voit kehittää yritystoimintaasi helposti, riskittömästi ja verrattain edullisesti. Maksat vain siitä, mitä tarvitset. 

Mikäli kaipaat apua yrityksen perustamisessa, myynnin ja markkinoinnin kanssa tai verkkosivujen teossa, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *